top of page

Taidekuvaus

ICM

Teen taidekuvia ICM-tekniikalla, joka tulee sanoista Intentional Camera Movement, eli tarkoituksellinen kameran liikuttelu valotuksen aikana.

ICM-tekniikalla voit saavuttaa hyvin monenlaisia lopputuloksia, mutta usein kuvat ovat maalauksellisia muistuttaen vesivärimaalauksia, impressionistien maalauksia, tai abstraktia ekspressionismia. Tekniikka on suhteellisen vaikea ja vaatii paljon kärsivällisyyttä sekä toistoja. Saman tuloksen saavuttaminen esimerkiksi peräkkäisillä ruuduilla on lähes mahdotonta.

ICM-kuvaus ei ole holtitonta tai vahingossa tapahtuvaa kameran heiluttelua vaan nimenomaan hallittua liikettä tietyn lopputuloksen ja tunnelman aikaansaamiseksi. ICM- tekniikassa piilee kuitenkin suuri yllätysmomentti, koska kuvaaja voi hallita lopputulosta vain tiettyyn pisteeseen asti. Valo-olosuhteet, valittu kameran liike, liikkeen nopeus ja käytetty suljinaika luovat yllätyksiä.

ICM-Näyttelyitäni

Dancing My Nature

Korundi

Rovaniemi 11/2021

Ensamble

Galleria Uusi Kipinä

Lahti 3/2019

sekä Galleria Kellokas Äkäslompolo 8-9/2020

Uni, Usva, Uskallus

Studio&Galleria Villa Vinkkeli

Rovaniemi 6/2017

sekä Cityhotel Rovaniemi 6-9/2019

Kuviani on myös käytetty esimerkiksi Design Hotel Levin sisustuksessa.

ICM ja muita taidekuviani on myytävänä nettikaupassani. Lisää kuviani voit katsoa esimerkiksi Instagramissa

 

 

ICM Photography Magazine

ICM Photography Magazine eli ICMPhotoMag on ainutlaatuinen, englanninkielinen verkkolehti joka keskittyy vain ICM-kuvaukseen. Olen osa lehden tekijätiimiä. Lehdessä on haastatteluja, artikkeleita, arvosteluja ja ohjeita ICM-kuvaajilta ympäri maailmaa. Se ilmestyy digitaalisesti neljä kertaa vuodessa.

 

 

Lue lisää täällä.

MailChimp Email_pieni.jpg
Haluatko oppia ICM-kuvausta?

Vedän internetissä ICM kuvaajien kansainvälistä yhteisöä yhdessä Morag Patersonin ja Stephanie Johnsonin kanssa. Se on siis maksullinen jäsenyys. Kahden kuukauden ajan on teema jonka parissa jäsenet halutessaan työskentelevät omista lähtökohdista.  Me kolme tuotamme teemaan liittyvää sisältöä; artikkeleita, videoita, vierailevia kuvaajia tutoriaaleja etc. Jokainen nappaa sieltä ne mitkä puhuttelevat itseään.  Emme ole mikään kurssi jossa suoritetaan joku osio, vaan yhteisö joka tarjoaa inspiraatiota, tukea ja kehittymistä, ja kukin nappaa sen minkä itselleen tuntuu sopivan. Lisäksi meillä on sisäinen foorumi jossa voi jakaa kuvia ja saada kommentteja muilta. Meillä on kahden kuukauden aikana 3 live sessiota zoomissa jossa eka kerralla esitellään teema, tokalla arvioidaan jäsenten teemaan liittyviä kuvia ja kolmannella arvioidaan mitä tahansa jäsenten kuvia ja vastaillaan kysymyksin.

Lue lisää ja tule mukaan!
Katso esimerkkejä tarjonnasta
ICM-kursseja

Stephanien ja Moragin kanssa järjestämme myös lyhyitä ICM-kursseja. Tarjolla on itseopiskeluna tehtävä verkkokurssi, pari kertaa vuodessa järjestettävä online-workshop ja studiossani Villa Vinkkelissä paikan päällä pidettävä alkeiskurssi. Tulevista kursseista näet tietoa ICMPhotoMag-lehden sivulla, seuraamalla minua Facebookissa ja uutiskirjeessäni.

bottom of page